Besøg fra Handelsskolen i Hjørring

De danske elever og de to danske lærere, James og Peter, rejste fra Qinhuangdao tidligt onsdag morgen for at forsætte deres eventyr i Kina. Turen gik til Beijing, hvor sidste del af deres udvekslingstur skulle foregå.

Tirsdag aften holdte E&A College en afskedsmiddag for alle danske elever og lærere, hvor også de kinesiske elever var inviteret.

Til denne middag blev der snakket om de kinesiske elevers tur til Danmark, og ikke mindst om danskernes ophold i Kina, som alle eleverne har nydt – både kinesiske og danske.

Middagen var meget formel, og derfor var alle deltagere klædt meget fint på – Jakkesæt var fundet frem, og enkelte piger med kjoler.

Til en god middag hører sig god rødvin, og selvfølgelig kinesernes folkedrik: Kinesisk risvin med 67 %. De danske elever var mere vant til alkoholen end de kinesiske elever. Alkohol er meget ualmindelige for de kinesiske studerende, og hovedparten af de studerende har aldrig drukket alkohol, været fulde eller kender til alkoholens bivirkninger. Det kunne ikke undgås at både danske elever og kinesiske blev noget fulde af de alkoholiske drikke, der også er stærke for en dansker.

Udover den gode mad, som der blev serveret under afskedsmiddagen, blev der også uddelt gaver og lykønskninger fra E&A College til de danske elever. E&A College håbede at i se nogle af eleverne i byen igen, enten for at arbejde eller så på et ferieophold.

Nogle af de kinesiske elever havde tømmermænd dagen efter, men de vidste ikke hvad det var, de forsøgte sig med hovedpinespiller og mange andre spændende sager, men jeg forsøgte så vidt muligt at håndtere deres Hangovers. Men hvad er Hangovers? Eleverne ikke vidste hvad Hangovers (Tømmermænd) betød, før danskerne introducerede dem for Alkohol. – Jeg har undervist kineserne om vikinger, og enkelte sagde efter de danske elever havde forladt byen og med deres tømmermænd efter middagen: De store danske vikinger har besøgt Qinhuangdao.

 

Under middagen sang det danske drengekor fra 3.E den danske nationalsang for de kinesiske værter – det bør tilføjes som en bemærkning at det var et ønske fra universitets præsident, og ikke noget som de danske elever gjorde frivilligt.

 

Både danskere og kinesere fældede en tåre, da de skulle tage afsked til hinanden både tirsdag aften og onsdag morgen.

[print_gllr id=603 display=short]

The Great Wall

I fredags var vi ude at besøge den kinesiske mur, the Great Wall, som der også er opkaldt både rød- og hvidvin efter. The Great Wall er en meget eksklusiv kinesisk rødvin.

Vi startede med at besøge Shanhaiguan Ancient Town (the Great Wall). Vi startede med en lille køretur i bus, da Shanhaiguan Ancient Town ligger i det nordøstlige Qinhuangdao. Den kinesiske mur starter fra Shanhaiguan, og muren grænser op til Bohai havet.

Muren blev bygget i 1381 under Ming-dynastiet, der var i perioden 1368-1644. Selve muren er stadig yderst velbevaret og er en meget store turistattraktion for både kineserne og udlændige, det siges at den kinesiske mur starter her, og at det er dragens hoved (The Dragons Head). Ifølge et gamle kinesisk ordsprog skal alle kinesere besøge Dragens hoved, ordsproget lyder: ”Ham, der aldrig har besøgt The Great Wall er ikke et sandt menneske.”

Den kinesiske mur blev anvendt som en del af det kinesiskes militærs forsvar, og det var fra muren kineserne dræbte adskillige fjender.

Hvis man besøger Laolongtou, der er starten af den kinesiske mur fra øst. Laolongtou starter i Bohai havet, og det var herfra kineserne kunne kontrollere skibe og andet der kom forbi i Bohai-havet. Når man som turist går rundt på The Great Wall, samtidig med at man får historier fortalt, bliver man imponeret over kinesernes tankegang, og ikke mindst hvor kloge de var allerede i 1381, da muren blev bygget.

Old Dragon Head (老 龙头) er efter en omfattende genopbygning, et af de få steder i Kina, hvor man skal betale penge for at komme ind. Det er dog også muligt at se hvordan kineserne levede i år 1381. På turen ser man mange spændende traditionelle kinesiske bygningsværker.

[print_gllr id=592 display=short]

Great Wall Museum

Efter besøget på den kinesiske mur besøgte vi the Great Wall Museum. Det Great Wall Museum, som vi besøgte er meget unik, da der kun er tre af slagsen i hele Kina. Museet var delt op i områder, og hvert område gav et indblik i den kinesiske mur indenfor de historiske, kulturelle og militære aspektker af den kinesiske mur.

Musset gav indblik i kinesernes forskellige:

  • Forsvarsmetoder.
  • Udrustning: Kanoner, stiger, miner.
  • Materialer, som der er blevet anvendt.
  • Arbejdskraft til bygningen af den kinesiske mur.
  • Værktøjer, tegl og mursten, som blev anvendt til bygningen af muren for mere end 400 år siden.
  • Et kæmpekort over den kinesiske mur.

Informationerne i museet var både på engelsk og kinesisk, men der var også en engelsktalende guide, der lavede et spændende oplæg om den kinesiske murs historie og anvendelse.

På The Great Wall Museum var der fotografer, der fulgte vores rute. Hans opgave var at fotografere det fine besøg fra Danmark, hvilket er sjældent på disse kanter, og så 23 af slagsen! – Det er god PR for museet! Selv mine kinesiske elever siger at jeg skal tage 5 eller 10 RMB (Yuan), hver gang folk spørg efter billede af mig. – 5 Yuan af mig alene, og 10 Yuan sammen med en anden.

 [print_gllr id=604 display=short]

Tianma Lake

Søndag besøgte vi Tianma Lake, der er en af kinesernes stolthed. Det er en kæmpe sø, der er meget ren og et stort udflugtssted for mange kinesere. De danske elevere var dog ikke meget imponeret over den sø, som de fik at se. Søens vandkvalitet er meget god, eller den skulle være ifølge kineserne, idet der i søen er mange ferskvandsfisk.

[print_gllr id=602 display=short]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *