Qinhuangdao

Landet er Kina, Hebei er provinsen og Qinhuangdao er byen. Qinhuangdao er en kystby, der ligger ud til Bohai-bugten i det Gule Hav. Qinhuangdao er en havneby med en meget stor og tung industri.

Qinhuangdao er også en storby med mere end 5 millioner registrerede indbyggere, ved siden af tæller alle de uregistrerede så f.eks. immigrantarbejdere. Byen ligger cirka 300 km. øst for Beijing.

Qinhuangdao er oprindeligt en fiskerby, men er i dag også en af Kinas vigtigste havnebyer indenfor transport af olie, der begyndte i 1898, hvor Kina åbnede op for fragt og samhandel med udlandet.

Byen er om sommeren et meget attraktivt sted for de rigeste kinesere, og de rigeste russere. De rige folk samles gerne langs byens flotte badestande. – De fleste kinesere tror, at jeg er en russer, men bliver helt chokeret over at jeg er helt fra Danmark, det har de ikke oplevet før.

Til dagligt er Qinhuangdao under hastig udvikling, det ene lejlighedskompleks skyder op efter det andet. Jeg bemærker det selv, også selvom jeg bor ca. 5-10 min. kørsel fra centrum, alt efter trafikken. Jeg kan fra mit vindue i lejligheden i øjeblikket tælle 6 forskellige byggekraner, mens der er utallige byggeprojekter i gang, både i mit synsfelt men også generelt i bylivet.

Udviklingen kan også ses ud fra de stigende antal internationale butikker i bylivet, det støt stigende antal luksusbiler, men også at der siden 2010 er kommet mere end 2 millioner indbyggere til byen.

Byen var under de olympiske lege ved Sommer-OL i 2008 et ud af seks spillesteder i fodboldtuneringen. Deltagelsen er en meget stor stolthed for byen, og noget folket snakker om. Stoltheden afspejler sig ikke bare ved det flotte Qinhuangdao Olympic Sports Centre Stadium, men også på forskellige skilte, statuer m.v. i bylivet.

Qinhuangdao er en utrolig fredelig og hyggelig by, der helt klart kan anbefales at besøge.

[print_gllr id=137 display=short]

 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livets gang i Kina