En uge tilbage

Under en uge tilbage: Der er ikke så meget tid tilbage, inden jeg sætter mig i flyveren på vej til det danske kongerige. Jeg glæder mig til at kunne indånde den friske luft, som vi har i Danmark! Luften som vi til dagligt ikke sætter pris på! – Men efter at have levet i Kina i godt 3 måneder, ser man anderledes på mange ting, ikke bare på den friske luft. Det gælder også de mange måder som vi håndterer vores dagligdag sammenlignet med en kineser.

 

Tirsdag var sidste afdelingsmøde inden jeg skulle rejse mod Danmark. Jeg kom ned til mødet som normalt med papir, blyant og en flaske vand i hånden, så man havde lidt at fornøje sig med under mødet, da mødet for det meste ender i tøsefnidder på kinesisk – sladder om eleverne og hvad ellers de kunne finde på.

Men denne gang var mødet ikke aflyst (stor overraskelse), dog rykket en halv time senere for mit vedkommende.

Det resulterede i at jeg blev overrasket, særdeles overrasket – mine arbejdskollegaer holdte Surprice party for den nu lille Alexander fra Danmark.

Det var noget af en overraskelse at komme ind til dem – mine kollegaer stod klar med dansk flag, kinesisk flag, sodavand og en masse dejligt kinesisk mad.
– Jeg fik et ekstra smil på læben, da de sagde at det var det mindste, som De kunne gøre for mig efter mange måneder hårdt arbejde, og godt socialt samvær.
Min leder spurgte noget forundret over hvordan eleverne kunne have et så godt forhold til mig på så kort tid, det var hun meget imponeret over.

De sidste dage har budt på mange afskedsmiddage, både til frokost og aften hvor mange siger tak for denne gang, og at de håber at jeg er tilbage indenfor den nærmeste fremtid.

De sidste godt 3 måneder, har jeg boet i denne lejlighed, hvor jeg ikke har skulle tænke på at lave mad eller gøre rent.
Det er meget anderledes at bo i Kina kontra Danmark. F.eks, når man ønsker at gå i bad skal man huske at tænde vandvarmeren et par timer inden, og det vigtigste er at slukke vandvarmeren inden man starter brusebadet, så man ikke kommer i stødet!
Vinduerne er utætte, og ikke noget der ligner termoruder – dørene er ikke isoleret, så det er muligt at høre samtalen på gangene.

Min lejlighed er er dejligt sted at bo, meget tæt på det hele. -men det bliver også godt at komme hjem til de vante rammer i Danmark, og ikke mindst mors kødgryder.

 

[print_gllr id=2002 display=short]

 

Efter godt 3 måneder i Kina kom dagene, hvor jeg skal tage afsked og vende snuden hjem! Dage, som jeg ikke kan komme uden om, men som man ville ønske man kunne – Kina 2014: Et arbejde som jeg senere vil og kan tænke tilbage på med en masse gode oplevelser, erfaringer og ikke mindst en masse nye gode venskaber, der kan bruges i fremtiden.

 

 

Dette ophold har givet blod på tanden, og det er bestemt ikke sidste gang jeg tager til Kina, men i hvilken forbindelse jeg tager til Kina næste gang er sidste uvis. Kina er et land meget anderledes end Danmark, men samtidig meget lig hinanden. Kina er et oplevelsesligt land, der gør tingene på deres måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *