Shanghai – Mandag

Mandag morgen tog jeg med metroen, kun et enkelt stop, til Pudong-området. Pudong området er kendt for at have alle Shanghais store og flotte bygninger.

Pudong området, der ligger på den modsatte side af mit hotel (den østlige del) af Huangpu floden. Pudong området som i dag er Shanghais mest moderne bydel, er blevet bygget på mindre end 20 år, og det er her Shanghais skyskrabere er.

Pudong anvendes i det daglige som et af Asiens vækstområder, idet noget af Kinas finansielle og kommercielle hjerter ligger her.

Det første man ser når man kommer ud af metroen er Oriental Oearl Tower, der er Shanghais højeste bygning i øjeblikket, der bygges på livet løs. Tårnet er 468 meter højt.

IMG_1971IMG_6583

Efter en længere gåtur langs floden, besluttede jeg mig for at tage op i højderne. Jeg tog op i Jin Mao bygningen, der er en af Asiens højeste bygninger. Jin Mao er en 88 etagers høj skyskraber, og netop tallet 8 symboliserer fremgang i den kinesiske kultur, og tallet 8 har været en stor del af tankegangen under opførelsen af Jin Mao.

IMG_6599IMG_6580

Jin Mao anvendes til dagligt som turistattraktion, men har også kontorer, restauranter, natklubber, hotel og shopping centre.

Jeg opholdte mig hele dagen i Pudong-området, hvor jeg var inde og se utallige shopping centre med meget eksklusive produkter, en park, hvor de lokale arbejdere fik ”frisk” luft i pausen samtidig med de fik lidt motion.

 

Om aftenen satte jeg mig på en bænk på kajen og nyd en kop varm kakao fra Starbucks. Jeg satte mig til rette kvarter i syv i takt med at solen gik ned. Præcis kl. 19.00 tændte alle bygninger med deres flotte lysudsmykninger.

IMG_6619

Fra Pudong er det muligt at se den store kontrast mellem The Bund, siden hvor mit hotel ligger, og Pudong området.

 

[print_gllr id=1380 display=short]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *