Rejsen til Qinhuangdao

Rejsen til Kina startede med at jeg rejste fra Aalborg Lufthavn mod Kastrup Lufthavn den 1. marts 2014. Flyet lettede kl. 16:05, og videre fra Kastrup med direkte fly mod Beijing kl. 21:05. – dog var afgangen mod Beijing plaget af et par timers forsinkelse, som følge af et kaput toilet. Det betød at VVS’eren måtte tilkaldes en sen lørdag aften, inden at det fly som jeg skulle med kunne lette fra København.

 

Dagen forinden havde jeg sidste arbejdsdag i SuperBest Hjørring, hvor der blev taget afsked med en masse gode og dejlige kollegaer gennem tiden. Efter sidste vagt i SuperBest og med fyraften omkring kl. 21 skulle tasken pakkes, men hvad skal man pakke til 3 måneders langt ophold? lidt underbukser – Der er jo den mulighed, at man kan vende vrangen ud, nogle strømper, lidt T-shirts, håndklæde, trøje, jakke, shampoo og en tandbørste, så skulle det basale behov være dækket – og det resterende, som jeg skulle få behov for på turen, ville jeg kunne anskaffe som behovet opstod.

 

Efter to flyture på en varighed af ca. 10 timer samlet, og med et godt 5 timers ophold i Kastrup Lufthavn var jeg ved ankomsten til Beijing (PEK) godt træt, og søvnig efter den lange tur. Efter flyveturen ventede en godt 4 timers bustur til byen Qinhuangdao, hvor mine 3 måneder som underviser, skulle foregå.

Det lykkedes at komme igennem paskontrol, få udleveret bagagen uden problemer. Næste mission var at booke en busbillet til den rigtige bus og med den nærmest kommende bus, så jeg ikke skulle vente alt for længe – alt foregik vel at mærke på kinesisk, og med lidt tegnsprog, fagter, og lidt engelsk lykkes det at få bestilt en busrejse til Qinhuangdao. Turen til Qinhuangdao kostede 140rmb (ca. 120 dkk), varede 4 timer, og er ca. 300 km. øst for Beijing.

I bussen fandt jeg et sæde blandt de lokale kinesere, der enten havde været på arbejde i Beijing eller havde været ude at rejse, bussen var kun halv fuld, så der var god plads.

Ved ankomsten til Qinhuangdao blev jeg samlet op af de kinesiske værter på universitet, hvor jeg skal undervise de næste 3 måneder. Efter en kort introduktion om stedet, og efterfølgende indkvartering i min lejlighed, hvor jeg skal opholde mig de næste 3 måneder, fik jeg lidt let at spise. Jeg smuttede hurtigt i seng, klokken var også blevet ca. 21:00 kinesisk, før der var kommet styr på alt det praktiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *