Tomb-sweeping Day – Qingming Festival

Kineserne er i dag meget meget glade, og man kan se både elever og lærere smiller. De ønsker alle at sidste skoledag bare skal overstås, men hvorfor? Det er fordi kineserne har ferie, i Danmark ville vi kalde det en forlænget weekend, men i Kina er det en stor ting. Der afholdes en mindefestival for de døde, hvor man mindes og ære de døde. Festivalen varer i 3 dage, lørdag den 5. april, søndag den 6. april og mandag den 7. april, hvor eleverne skal starte i skole igen tirsdag den 8. april.

Flere elever rejser hjem til deres familie for at tilbringe ferien sammen med deres nærmeste familie, men også for at kunne mindes døde familiemedlemmer.

Der er flere måder, hvor man kan mindes de døde, men her er de nævnt: Man kan have en picnic sammen med familien, hvor man fejrer, at foråret er kommet og samtidig mindes de døde. Der er også nogle, som stiller sig op i hvert sit vejkryds, og afbrænder materieller gode, som f.eks. penge, til ære for de døde, men også for at man selv kan få et langt og sundt liv.

Både unge og gamle kinesere beder for deres forfædre, de rydder op på gravsteder, pynter gravsteder og tilbyder de efterlade vin, kinesisk te, mad, spisepinde og Joss-papir. Des dyrere produkter man giver til ens efterladte, des mere værdsætter man de efterladte. Det er meget normalt at kinesere hellere selv vil sulte, købe billigere ting end at give noget billigt skrammel til de efterlade.

Kinesere går meget op i traditioner, ritualer og fordomme, de er sikker på at der er hellige folk der bestemmer ens skæbne.

 

I denne forlængede weekend ”ferie” gør kineserne også meget ud af at flyve med drager for at fejre foråret. På stranden og i parker kan man se drager alle vegne.

 IMG_4412

Oversættelser:
Qingming Jie (清明节)
Tomb Sweeping Day (清明節)
Ching Ming Festival (清明節)

 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *