Sportsmeeting på det Olympiske Stadion

Tirsdag morgen skulle alle skolens elever samles foran hovedbygningen kl. 6:30. Eleverne skulle samles for først at gøre mandtal, og senere stille op i kolonner – sådan, at der kl. 07:00 (Og det var på sekundet!) kunne gås i samlet flok til det olympiske stadion, hvor der skulle være byens skolemesterskaber for universiteter inden for sportsgrenen atletik.

De helt morgenfriske elever møder en halv time før tid.
De helt morgenfriske elever møder en halv time før tid. Altså kl. 06 om morgenen!!

Kl. 8 startede en 2 timers lang åbningscermoni hvor det kinesiske militær. Det kinesiske militær gik forrest i åbningscermonien, og var de første til at give et show til publikum – Efter militærets opvisning og efterfølgende hejste det kinesiske flag. – Se billeder til sidst i indlægget.

 

Det olympiske stadion, så desværre meget forfaldent og slidt ud. – Men så er det generelle billede for Kina desværre. Kineserne gør meget ud af at bygge hurtigt og MEGET stort, men når kineserne først har bygget det færdigt, tager kineserne ikke højde for vedlighedholdelsesomkostninger og rengøring.

Det olympiske stadion så trist ud, også selvom man ser rengøringsfolk overalt på stadionet. Man bliver hurtigt skuffet og trist, når man ser det olympiske stadion idet det ser meget slidt og forladt ud.
Alle stolene er fuldstændig snavset og ulækre. Eleverne var forberedt, og alle elever havde taget plasticposer, aviser og rengøringsartikler med for at fjerne lidt snavs på de meget snavset siddepladser.

IMG_6040.JPG

Det værste, som der kan ske for en kineser er at vedkommende får sol, og at man deraf bliver lidt solbrun og får kulør i ansigtet – Det er en af de meget store kulturelle forskelle, hvor man i Danmark slikker alt den sol, som man kan og at man i Danmark anser solens varme stråler som en luksus. – I Kina er solens stråler forbundet med arbejderklassen, lavtlønnede og udendørsarbejderne, så eleverne dækker sig ind i masker, kasketter, solbriller og bruger paraply for at dække sig for solens farlige stråler.

 

Skolens hold, E&A College, deltog også med deres helt eget sportshold. På holdet var ene af mine studerende, som var en del af løbeholdet.
Det var en af mine engelsk-studerende kaldet Woods, som skulle løbe 100 meter. Han var inden løbet meget nervøs, og bad mig støtte ham ved sidelinjen, hvilket jeg gjorde under alle hans løb. – Så fik jeg også muligheden for en løbetur på det olympiske stadion, og at gå runde blandt alle deltagerne. Det bør dog nævnes at alle lagde mærke til mig, fordi jeg var en UDLÆNDING!! Så det var begrænset, hvor meget jeg kunne løbe. Holdet ville ellers gerne have jeg deltog på skolens hold, men jeg deltog senere i et lærerløb.

Om det var min støtte, eller de andre elevernes niveau, som gjorde udslaget for resultatet – ved jeg ikke, men Woods vandt alle sine løb og blev nummer 1 blandt alle deltagerne. 1. præmien, som jeg modtog sammen med den glade elev, var en dunke vaskemiddel. – Det bør dog tilføjes, at jeg synes ikke at tempoet var særdeles højt i løbende, men højt taget i betragtning at de sidder stille dagen lang.

 

Begge dage var der forskellige atletik disicpliner, og efter en afskedsceremoni onsdag over middag med efterfølgende præmieoverraskelse, havde alle elever en mindre ferie.

Den internationale arbejderdag bliver også fejret i Kina, hvor man holder en ferie fra torsdag til søndag, begge dage inklusiv.

 

[print_gllr id=1074 display=short]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *