Mødet med kineserne

Fredag var første gang, hvor jeg var ude at spise med nogle bekendte under opholdet i Kina. Jeg mødtes med Jenny og Donghui, der er english majors her på Universitet. De har begge været på studietur til EUC Nord i Hjørring, henholdsvis Jenny i 2013 og Donghui i 2012.

Jeg skal undervise i Jennys klasse 3 gange om ugen – Det er hun ikke meget for, men jeg er sikker på at det nok skal blive underholdende.

Generelt føler jeg at kinesere er meget udadvendte og åbne overfor fremmende.  I byen Qinhuangdao, hvor jeg bor, er det sjældent at kineserne ser udlændinge, og derfor vender de sig ofte et par gange, når man passerer dem i bylivet – nogle tager billeder, andre optager en video – for vi kan også snakke? Og enkelte rykker i mig eller skal røre ved min hud for at kontrollere om jeg nu også er et rigtigt menneske, og ikke en lille bamse.

Fredag inviterede Donghui mig ud at spise, hvor der blev smagt forskellige kinesiske specialiteter som f.eks. vandmand, Peking and og forskellige slags supper.

Donghui er ved at færdiggøre sit engelsk studie, og satser på næste år at studere i Danmark, hvor hun gerne vil studere i Aalborg.

Lørdag var jeg ikke engang vågnet før det bankede på døren, her stod kinesere klar til at underholde mig, og sørge for at jeg ikke skulle kede mig, mens jeg er i Kina. – Endnu engang viste de deres flinke side.

Jeg vil sige, at de kinesere, som jeg har mødt er yderst snaksalige og vil kun mig det bedste. Jeg har endnu ikke fundet en kineser, der vil mig noget ondt. Selv de kinesere, som man møder på gaden ønsker blot at sige hej og hilse, andre tager billeder.
En kineser vil gerne invitere en ud på en restaurant eller bar, da det vil være en succeshistorie for dem at de kan kommunikere med en udlænding.

Lørdagen gik med at få kigget rundt i butikkerne hernede, opleve store forskel, der er mellem Kina og Danmark, både hvad angår fødevarer, mens også tøj.

Om aftenen besøgte vi en ny kinesisk restaurant, hvor vi smagt på en masse andet dejlig kinesisk mad.

Søndag kom de resterende kinesere til universitet, kufferter blev slæbt ind, og der er kommet meget mere liv her på skolen – Det føles som en lille slags landsby her på universitet, de bor, lever, studerer og spiser her.

Ellers er søndagen blevet brugt til at forberede sig til næste uge, hvor undervisningen starter, og ellers er der blevet handlet lidt basalt ind.

Om aftenen kom der uventet besøg fra to kinesere, der vil sikre sig at jeg ikke kedede mig – så endnu engang, gør kineserne alt for at jeg skal føle mig hjemme.

En lille tilføjelse: Der er 3 andre udenlandske lærere her på stedet, og de bor alle sammen i nærheden af mig. Selvom man er Dansker, og de andre lærere er amerikanere føler man sig alligevel som en stor familie på en måde – man handler ind sammen, spiser sammen, og udveksler uddannelses erfaring.

[print_gllr id=137 display=short]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *