Er kendt for mit badminton

I fredags kom der regn, og det regnede længe. Mængden af regn, som der kom ned fra himlen var ikke voldsomt sammenlignet med danske forhold.
I Danmark ville vi tage det som lidt småregn, men kineserne betragter småregn, som var det et voldsomt dansk snevejr.
Alle kineserne tog paraplyerne, store regnfrakker og regnbukser frem, alt var nødvendigt! – For kineserne skulle i hvert fald ikke blive våde! Jeg så flere kinesere, som løb rundt på gaden og ikke mindst rundt i skolegården, som om de skulle dø hvis de blev ramt af regnen.

Normalt når det begynder at regne i Kina, regner det nonstop i et par dage, men det regnede heldigvis kun fredag. Lørdag og søndag har der været imponerende solskinsvejr, i dag søndag har jeg gået rundt i T-shirt – Høj solskin og over 20 grader.

Men den gode ting ved regnen er at luften er blevet renset. Det var i fredags muligt at se alt snavs, skidt og møg løbe langs vejene og på fortovet.
Regnen fjerende det værste snavs fra luften, så i dag og lørdag har det været meget bedre med vejrtrækningen. – Så lad det gerne regne lidt oftere!

Der er været så meget SMOK i byen at mine kollegaer har frabedt mig at gå udendørs, og undgå at åbne vinduer og ikke lave gymnastisk, løbe eller anden fysik aktivitet udendørs.  Det bedste råd ifølge mine kollegaer, er at have planter, masser af planter, som sørger for at rense luften i min lejlighed. – Generelt er luften meget tung, så tung at den svier i øjnene og man får meget nemt åndedrætsbesvær.

 

Generelt er der ryge forbud overalt i Kina. Der hænger skilte ved alle indgange til skoler og andre offentlige bygninger. Selv her på universitet er der rygning forbudt, det står skrevet på kinesisk 无吸烟区 såvel som engelsk ”Smoking free building”, dette ser man også på de fleste restauranter.

På universitetet er der officielt røgfrit, men der er ved hvert eneste vindue opstillet affaldsspande med indbygget askebæger, hvor både ansatte og elever ryger ved siden af et åbent vindue.

Selv på de kinesiske restauranter ryger man indendørs, og det mest underlige, som jeg har prøvet er når kineserne ryger under en badmintonkamp, inde badmintonhallen. Eleverne siger at det er dårlige vaner, og at rygning indendørs ikke er lovligt, men der er ingen der siger en imod og kontrollere en, så man gør hvad man har lyst til og passer sig selv.
Det er primært mænd, som ryger, jeg har hørt om enkelte piger der ryger, men kun set mandfolk ryge.

Det er også normalt at kokkene ryger, mens de tilbereder maden, om det er det der giver maden det ekstra smag ved jeg ikke, men kinesisk mad smager godt.

Alkohol? Øl og Hård spiritus drikkes på restauranter til både middagsmad og aftensmad.
Jeg har set fulde elever på gaden, der er blevet slæbt hjem af sine studiekammerater, men jeg har aldrig set tomme ølflasker eller nogen drikke alkohol offentligt/ åbenlyst på gaden, som vi kender det fra Danmark, så kineserne gemmer alkoholen godt væk.
Når kineserne drikker, drikker de hellere Bei Joy i stedet for øl (Pei Joy). Bei Joy er meget stærk spiritus på 62 %, og når den er så stærk, er det en god ”White Wine” for så er der ingen tømmermænd dagen efter! Smart fundet på, så kan man være ”frisk” til morgendagens arbejde.

 

Lørdag skulle der spilles badminton, og jeg spillede badminton først på dagen. Efter trafikale vanskeligheder med store trafikpropper undervejs, lykkes det mig (og teamet) at finde frem.
Jeg har fået opbygget min egen fanklub i Kina, der var rigtig mange der kom for at se danskeren spille badminton, og ikke mindst tage billeder med ham og af ham – både mens han spillede badminton, men også efter.

IMG_3942

Jeg er blevet rigtig populær og godt modtaget i den kinesiske badmintonverden. Lørdag var jeg i en rigtig badmintonhal, med internationalt badmintongulv – 9 baner. Men værst var ikke antallet af baner, men temperaturen inde i hallen, der målte ikke mindre end 30 grader – det var en ren sauna at spille i.
Jeg svedte allerede før jeg trådte ind på badmintonbanen, men jeg mødte desværre ikke byens mester, da han var rejst til en anden kinesisk by for at spille.

IMG_3917

Så kampen om Qinhuangdao har jeg til gode, men jeg fik muligheden for at spille mod en tidligere kinesisk topspiller, der har spillet på det kinesiske landshold. Jeg vandt i to tætte sæt, og han blev sat på plads af danskeren. Efterfølgende fik jeg spillet nogle doubler med forskellige spillere, men sjovt var det og ikke nok med det. Kineserne har inviteret mig ud at spille igen, jeg er ved at få opbygget et rent badmintonnetværk, hvor jeg, hvis har lyst, kan spille hver eneste dag.

IMG_3946IMG_3914

Søndagen har stået på rengøring, primært med hjælp fra kinesere. Ellers er søndagen blevet brugt på forberedelse til næste uges undervisning, hvor der er et meget stramt program. Samtidig med at jeg skal undervise får vi besøg fra EUC NORD, hvor lillebror, Nicolai, er blandt deltagerne.

IMG_3943IMG_3902  IMG_3859 IMG_3857

Og netop mandagens besøg fra Danmark er noget både skolen såvel som eleverne her på skolen går meget ud af. De kinesiske elever ønsker mest af alt ikke at eleverne fra Danmark skal kede sig i Kina, men at de skal nyde turen mest muligt. Jeg har modtaget flere opkald og beskeder om råd og vejledning til hvad en dansker ønsker at lave, og hvor meget de kan holde til.

Skolen har skrevet velkommen på  skolens indgangsparti, og skolen er mere end klar til at modtage 20 elever og 2 lærere fra HHX Hjørring. Eleverne kender eleverne, da de kinesiske elever besøgte Danmark i August 2013, hvor de var indlogeret privat ved de enkelte elever. Udvekslingen er gennem EUC NORD og E&A College.

(Klokken er snart 0:30. Jeg læser indlægget igennem i morgen mandag, og retter eventuelle gentagelser, og tilføjer evt. yderligere.)

IMG_3964IMG_3965IMG_3966

 
En tanke om “Er kendt for mit badminton”

  1. Alexander du gør det rigtig godt og det er spændende at læse om dine oplevelser. Mormor og Morfar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *