En opdatering fra hverdagen i Qinhuangdao

Dagen efter jeg kom hjem fra Shanghai havde vi afdelingsmøde med alle lærerne og ledere fra min afdeling. De spurgte alle meget interesseret ind i min tur til Shanghai – Selvom Shanghai kun er en 3-4 timers flyvetur fra Qinhuangdao, er det de færreste  kollegaer, der har besøgt Shanghai. En flyvetur og et hotelophold til/i Shanghai er for kineserne en meget dyr rejse, og da det ikke er alle, der tjener lige godt – Er det en stor drøm for mange.

Efter en yderligere samtale fandt jeg ud af at de var noget imponeret over at jeg turde tage flyet direkte fra deres lokale lufthavn i Qinhuangdao – ingen andre havde prøvet det før! Simpelthen fordi lufthavnen har så elendigt et ry, at man hellere tager en 2 timers togtur til Beijing, for at bruge den internationale lufthavn i Beijing. Jeg kunne så efterfølgende svare jeg forstod hvad de mente, og hvad de havde hørt om lufthavnen, jeg følte mig heller ikke tryg! Flyet var gammelt og slidt, sæderne alt for små – tja.. ikke en imponerende oplevelse! Jeg havde skrevet testamente inden jeg satte mig ind i flyveren!

 

Shanghai er selv for eleverne en meget stor oplevelse, og heller ikke nogle af mine elever havde besøgt byen, da jeg fortalte hvordan jeg havde brugt min maj-ferie, de var meget interesseret – specielt i at se billedet nedenfor, og mange spurgte efter om de måtte få en kopi af billedet.

IMG_6693IMG_6619

Shanghai er en flot by om dagen, men en imponerende by om natten!

 

 

På disse billeder ser vi Qinhuangdao om aftenen, et lokalt diskotek har på grund af sommerens ankomst og det rigtig gode vejr opstillet en sommerscene midt i centrum. Da diskoteket fik øje på at der gik en udlændige forbi blev jeg headhuntet til at sidde på centercourt! Pladsen, som alle kunne holde øje med. De insisterede på at betale for aftens drikkevarer for både mig og to af mine venner, samtidig med at der var fri alkohol hele aftenen.

 

Det jeg ikke fik at vide var jeg skulle bruges som reklamefigur for deres bar, så der kunne lokkes flere kunder til, og at jeg senere skulle op på scenen for at ”hyldes” – De startede med at tro at jeg var en russer, men det fik jeg hurtigt afkræftet, da det ikke er nogle man ønsker at sammenlignes med i Qinhuangdao – dem er der mange fordomme til.

Mange kom for at skåle med mig, og tage billeder, ligesom de ønskede mit telefonnummer og kinesernes svar på Facebook – idet det er meget stort at have en udenlandsk ven i Qinhuangdao og Kina generelt, så hvis man ønsker det, kan man blive venner med alle!

 

Udover en masse gratis drikkevarer fik vi også en masse spændende snacks: Grillspyd med mange forskellige slags kød, peanuts med ekstra chili o. lign.

 

På disse billeder ser du en kinesisk udgave af en pizza, den smagte mest af alt som en frysepizza – Ikke noget særligt, men dejligt med noget vekslende fra det traditionelle kinesiske mad.

Jeg har vedhæftet det kinesiske menukort med dagens helt store pizzatilbud. Det kineserne putter på pizzaerne er meget forskelligt fra det vi anvender hjemme i Danmark, generelt er der meget frugt på deres Pizzaer.

IMG_7097IMG_7096IMG_7100

 

Det lykkes mig at få smidt en af mine nøgler væk, ikke smart, men ikke noget kineserne ser som et problem idet det er ganske hurtigt, og ikke mindst billigt at få lavet en ny nøgle! – Det bør nok tilføjes at nøglen ikke blev mistet samme aften da der var ubegrænset mængder af alkoholiske drikke!

Først fik jeg samtlige nøgler til hele skolen, et ansvarsfuldt objekt jeg fik stukket i hånden, og senere tog jeg forbi låsesmeden, som befandt sig inde i sin ladcykel (han var dværg), hvor han på under et minut kunne lave tre nye og flotte kopier af min nøgle til den beskedne pris af 5 Yuan. – Sådan er levevilkårene i Kina, men manden var lykkelig og var stolt over at kunne få lov til at sælge til en udlænding.

IMG_6960IMG_6949

På samme tur inden bag en masse metalplader, blev der for 2 år siden revet en masse gamle kinesiske bygninger ned, hvorefter små lokale madboder skyd op. I dag hang regeringen en seddel op om at de skulle finde et nyt sted at have deres forretning, idet her skulle være lejligheder. Efter at have forretning samme sted i 2 år, hvor både mand og kone arbejder det samme sted, er begge fra den ene dag til den anden blevet arbejdsløs idet man ønsker at forskønne Qinhuangdao fra regeringens side, hvilket betyder at alt fra det gamle Kina fjernes for at bygge nye, store og flotte lejlighedskomplekser.

IMG_5853IMG_5852IMG_6954IMG_6958

Et meget udsædvanligt, og særdeles sjældent syn! En helt tom bus på nær buschaufføren og jeg!

IMG_6180IMG_6058

 

En meget normalt syn: En grisetransporter, og en lastbil fyldt med køer! De danske dyr har meget gode forhold! VIP-forhold sammenlignet med dette.

IMG_6139IMG_6141

IMG_6143IMG_5847

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *