Den Olympiske by – Beijing 2008

Mandag var dagen, hvor vi besøgte den olympiske by i Beijing. Efter en interessant tur gennem Beijings morgentrafik, hvor vi tog metroen.

Efter en god tur i metroen kom vi frem til vores endestation, der var den olympiske by. I det øjeblik hvor vi kom ud af metroen, og op til den ”friske” luft eller det der skulle have været den friske luft – kunne vi endnu en gang, se hvor meget Beijing er plaget af smog.

IMG_01985359c21a72b5d.JPG

Vi brugte det meste af dagen i den olympiske by, OL byen, hvor vi startede med at se Fuglereden både inde- og udefra – Det er et meget imponerende bygningsværk, men jeg tror ikke at Fugleredens facade er blevet rengjort siden de olympiske lege i 2008, idet man ser støv og snavs alle vegne.

IMG_02215359c23d74c67.JPG IMG_02065359c22fae44f.JPG

Som billederne også viser er Fuglereden meget meget stor. Vi fik set fuglereden fra neden, siden og endda fra Toppen, hvor vi var oppe at gå på fugleredens tag.
På taget var der et imponerende udsyn over den olympiske by, men også ud over Fuglereden. Der var desværre så meget smog at sigtbarheden ikke var særlig god, men på en god dag ville der være en flot udsigt ud over Beijing fra toppen af Fuglereden.

Fuglereden er Beijings nationalstadion, og grunden til at stadionet kaldes fuglereden er på grund af stadionets facon. Fuglereden blev bygget op til de olympiske lege i 2008, hvor der var 91.000 siddepladser under legene, men dette er dog blevet reduceret til der i dag kun er ca. 80.000 siddepladser.

Fuglereden kostede ca. 3 milliarder kroner at bygge, og fylder ca. 250.000 kvadratmeter, og skulle være ca. 70 meter høj!

 

Efter at have besøgt fuglereden gik vi rundt i den olympiske by inden vi gik hen mod svømmestadionet, der også var en meget imponerende bygning.

Svømmestadionet kaldes Vandkuben, og der er plads til 17.000 tilskuere, men vi blev snydt – Vi besøgte et olympisk svømmestadion uden vand.

Det olympiske bassin var tømt for vand, da Peugeot var i gang med at bygge en scene til deres verdenspremiere af en ny bil, vi følte os meget snydt! – Billetterne var endda til fuld pris!

Svømmestadionets konstruktion er i sig selv særdeles bemærkelsesværdig, idet bygningen er en stålkonstruktion men formet efter ideen om sæbebobler med plast på ydersiden.

Om aftenen er det muligt at se et flot lysshow, hvor Vandkuben skifter farve. Farverne er regnbuens farver, og det er et meget flot lysshow. Svømmestadionet er dog mere imponerende udefra end indefra, idet bygningen indenfor er meget snavset.
Idenfor ligner et sted, der ikke har været gjort ordenligt rent længe.

Vandlandet indenfor er også lukket ned, der er dog et bassin med vand i, det der blev brugt som opvarmningsbassin under de olympiske lege. Her plasker de lokale kinesere rundt.

Efter at have besøgt den olympiske by, ville familiens ingeniør gerne besøge flere af Beijings imponerende bygningsværker, hvor vi startede med at se CCTV Tower.

IMG_1151.JPG

CCTV Tower er to tårne, der samles i toppen. Det er meget flot og imponerende at kigge på. De lokale indbyggere kalder bygningen for de gigantiske boxershorts. Bygningen anvendes i dag som hovedkvarter for Kina statslige tv-station. Ellers blev en masse andre bygningsværker inspiceret, og selv byggepladser blev besøgt.

[print_gllr id=828 display=short]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *