2 uger i Kina

Så er det 2 uger siden, at jeg landede I Kina, og fandt frem til lejligheden for første gang. Det er 15 dage siden at jeg forlod lille Danmark, og jeg vidste ikke hvordan de næste 3 måneder skulle gå.

Jeg er glad for dette ophold, og nyder tiden i Kina. De første to uger er gået rigtig stærkt, så mon ikke de resterende 10 uger også flyver afsted. Vejret er blevet bedre, og i denne weekend har det været meget solrigt. I lørdags ved 17-tiden blev der målt 20 grader udendørs, så sommeren står snart for døren.

[print_gllr id=222 display=short]

I de første to uger har jeg skulle tilpasse mig til at kineserne ikke er så høje. Den gennemsnitlige højde for en kineser er langt fra min højde, og derfor skal jeg passe ekstra på når jeg spassere rundt i det offentlige rum. I bybusserne kan jeg ikke bruge siddepladserne, fordi mine ben er for lange. Jeg skal bruge to sæder for at kunne sidde ned.
Når jeg handler i supermarkederne, eller går rundt i indkøbscentrene skal jeg passe på de skilte, der hænger i loftet. Skiltene hænger i min hovedhøjde, så det sker at jeg går ind i dem. Når jeg går igennem en dør bukker jeg mig hver eneste gang for at være sikker på man ikke støder hovedet ind i noget.

Det jeg er mest overrasket over efter disse to uger, er at når jeg går rundt, ser man konstant at kineserne snakker om en, undrer sig over ens højde, ens øjenfarve, hårfarve, og de vil meget gerne tage billeder med en, men de tager også billeder af en uden at man ved det – Eller de tror i hvert fald ikke at man ved hvad det betyder, når de man sætter et kamera foran snuden på en.

Jeg synes at det har været nemt at tilpasse sig kineserne spisevaner. Det er anderledes at bruge spisepinde, men er man sulten nok, finder man hurtigt ud af at bruge spisepinde. Ellers er det kinesiske køkken mere krydret end det danske, og man får i 9 ud af 10 tilfælde altid varm mad. Kineserne anvender primært kun pander og gryder, mens ovne er et særsyn i det kinesiske køkken.

 

Jeg har nu i to dage levet uden vand, da vandrørene i min bydel skulle tjekkes for lækager, og drikkevandet skulle undersøges for hvor rent det er. Hvor rent vandet er, er der ingen der ved, men alle ved at det ikke er sundt nok til at man kan drikke det. Yderligere har jeg fået en ny lejlighed, jeg er blevet opgraderet, der kommer nye billeder senere.

Lørdag blev brugt på shopping i centrum af byen Qinhuangdao sammen med de tre kinesiske studerende Evy, Lisa og Jenny. Vi fik sammen gået byen rundt, og vi fik aflagt skrædderen et besøg. Jeg er ved at få lavet en kinesisk nationaldragt, der skal passe til mit kinesiske navn: Ya Li Shan Da.

Ellers blev lørdagen brugt på god mad, en sejltur, ture i de lokale parker sammen med de tre tøser.

Søndag var jeg inviteret ud til en af lærerne fra skolen, Ada, for at spise til middag. Det gav muligheden for at se hvordan en rigtig kinesisk familie med mormor, morfar, far, mor og lille barn på 4 år bor. Det var meget imponerende at se hvor forskellige vi bor i forhold til hinanden, men samtidig ligner vi også hinanden rigtig meget på mange punkter.

Jeg har haft en hyggelig weekend, og ser frem til at starte undervisning igen på tirsdag. I morgen, mandag, har jeg ingen undervisning, så der skal tiden bruges på planlægge programmet for den kommende uge.

 
2 tanker om “2 uger i Kina”

 1. Hej Alexander
  Din far fortalte mig om din hjemmeside – som jeg selvfølgelig lige skulle snage lidt på.
  Man kan godt blive bare lidt misundelig, når man læser om dine
  oplevelser.
  “Enjoy your stay” – 3. mdr. går hurtigt.
  Lad dig forkæle det kan hurtigt få en en ende.
  HUSK ! med de små kinøjsere – stol ikke på nogen under 1,95 cm og 110 kg.
  Kigger forbi senere ” altså på din hjemmeside”.

  P.s. jeg gennemtæskede din far i badminton i mandags.
  hele 4-3 i sæt.
  Hyg dig !
  Hilsen Jesper Andersen

  1. Hej Jesper,
   Er glad for du kigger forbi, og du synes det er interessant.

   Jeg tager dit fif til efterretning, og ja tiden flyver af sted – Men nyder det hernede, så tiden skal ikke flyve for hurtigt.

   Jeg skal vidst lige have en snak med den gamle, han ødelægger familiens flotte badminton statistisk og ry.

   Alexander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *