Himlens Tempel

Dag nummer 2: Søndagen blev brugt på en gåtur til Himlens Tempel, der også kaldes Temple of Heaven. Himlens tempel ligger i den sydøstlige del af Beijing, ikke så lang væk fra vores hotel.

Himlens tempel blev opført under Mingdynastiet, som et sted hvor kejseren bedte en bøn og udførte en masse ritualer for at opnå en god høst. Kinesere er generelt meget overtroiske, også i år 2014.

Området, hvor himlens tempel befinder sig er 273 hektar i alt – og vores far ville selvfølgelig gerne se så meget som muligt, så det blev til en rigtig lang gå tur, der tog det meste af dagen.

Parken eller pladsen bliver i dag flittigt anvendt af de lokale, både kineserne og indvandre. De lokale bruger parken til:

  • Et sted, hvor de kan folde sig ud.
  • Slå telt op og hygge sig med venner.
  • Danse i fællesskab med andre.
  • Synge i selskab med andre.
  • Løbeture i grønne områder.

Hvorfor kineserne tager på udflugt i parken forstår man meget hurtigt – I det samme, som man træder ind i parken glemmer man at man befinder sig inde midt i en storby – alt summen fra bilerne, den tunge trafik og støj forsvinder, luften er en anelse bedre. Her er den ro, der er nødvendig for at samle ens tanker.

Den fredelige og rolige tid slutter i det øjeblik, som man forlader parken igen.

 

Vejrmæssigt var søndag rigtig god, der var rigtig godt vejr, men desværre en masse smog og meget tør luft. Den voldsomme smog kan ses på nogle af billederne – Udover den voldsomme smog, og det varme vejr var der også en særdeles tør luft, som gjorde det svært at bevæge sig rundt.

 

Resten af dagen bød på gåture i Kinas små gader, gågaden og ellers på en del shopping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *